27 mei 2018 | Movements

Movements, de beweegredenen.

Schoonheid, het is volop te vinden in verweerde affiches, roest of rommel op het aanrecht. Heleen van Tilburg zet details van deze doorleefde materie op de foto. Na bewerkingen in Photoshop ontstaan abstracte afbeeldingen die vertellen over dansen en vrij bewegen.

Videokunstenaar Ewout van Roon, die in zijn kunst schoonheid tot leven brengt, heeft van deze foto’s een film gemaakt. Kenzo Kusuda, een Japanse danser en choreograaf, impro-viseert erbij. Met zijn ‘poëzie van het lichaam’ creëert hij werelden die je nooit meer vergeet.

Heleen van Tilburg en pianist Michiel Buursen, beide al van jongs af aan verknocht aan de klanken van de piano, improviseren tijdens de voorstelling op de piano.

 

Movements, de voorstelling.

Zondag 27 mei 2018, aanvang 15.00 uur, kaarten (inclusief koffie/thee) voorverkoop € 12,50, aan de zaal € 15,00, reserveren: info@beeldendiespreken.nl

Movements, de dansworkshop.

Als je Kenzo ziet dansen, is de kans groot dat je zin krijgt om mee te doen. Op 27 mei kan dat. Na de voorstelling geeft Kenzo een dansworkshop (voor de liefhebber). Je kunt er zittend, rollend of staand aan meedoen. Ervaring is niet nodig, leeftijd maakt niet uit. Iedereen kan dansen!

Movements, de expositie.

Van de kunstenaars die Heleen van Tilburg figuurlijk en soms zelfs letterlijk hebben bewogen, heeft ze een selectie samengebracht in de expositie.

Zondag 27 mei t/m 1 juli 2018 - Finnissage met een optreden van Tsjimme de Haan ( zang en gitaar), vrijdag tot en met zondag 13.00 - 17.00 uur, toegang gratis