We gaan (een paar maanden) vreemd!

ode aan het leven

Van zaterdag 1 juli tot en met vrijdag 1 september 2023 doen we het eens een keer heel anders!

Frame.de.galerie heeft samen met Heleen van Tilburg en de stadsdominee van Amersfoort de expositie Ode aan het leven georganiseerd.

De kunstwerken van Heleen beginnen in wat zich om ons heen achteloos aandient: rommel op het aanrecht, een lichtreflectie op de muur, een verweerde sticker op een lantaarnpaal of roest op een bouwcontainer. Heleen van Tilburg hangt juist op deze rafelplekken rond met haar fototoestel en legt spannende details vast. Na bewerkingen in Photoshop ontstaan afbeeldingen met licht, vorm, kleur en textuur in de hoofdrol. Het alledaagse is getransformeerd in een nieuwe wereld die de kijker uitdaagt om eigen verhalen en associaties te ontdekken.

Diederiek van Loo: ‘Heleen van Tilburg beziet de wereld vanuit haar eigen positie. Lager dan degenen die staan, intenser dan degenen die rennen. En wat zij ziet deelt zij hier met ons: de alledaagse werkelijkheid prachtig getransformeerd door haar blik, haar fantasie, haar wil.’

Bij de tentoonstelling verschijnt een boek met de fotowerken en inspirerende teksten over ‘Ode aan het leven’.

Tijdens de opening, zaterdag 1 juli 2023 om 16.00 uur vieren we Ode aan het leven. Met naast de prachtige beelden van Heleen van Tilburg, ook piano improvisaties, een performance van Timo Fluitsma, gepassioneerde levensliederen van Tsjimme de Haan en natuurlijk een hapje en een drankje.

Locatie: De Zwaan, Langestraat 61, Amersfoort open: elke zaterdag van zondag van 12 – 15 uur.

Voor meer informatie amersfoortsezwaan.nl en beeldendiespreken.nl

Let op!: ieder voordeel heeft ook een nadeel, Frame.de.galerie is vanaf nu en tijdens deze expositie gesloten. Vrijdag 1 september, komt de expositie Paperassen en is de galerie weer zoals gebruikelijk geopend.

-----------------------------------------------------------------------------------------