Frame.de.galerie

NU

Kleigoed

kleigoed

Acht keramisten van het collectief Kleistad laten op deze expositie, voor het eerst buiten de eigen locatie, hun kunstwerken zien.
Met het samenstellen van de expositie ontstond een keigoede samenwerking met Sophie Scolpa van Scolpa fotografie. Zij maakte van de kunstenaars een prachtige portretserie. Van 22 maart tot en met 19 mei 2024 samen te bekijken in Frame.de.galerie; Kleigoed!

Met: Menno Berndsen, Monique Gerritsen, Annamaria Kedves, Annelies Kool, AnneFrance Monshouwer, Miek Mulder, Joost Schaeffner, Harry Spenkelink

Foto’s: Scolpa fotografie

Opening zondag 24 maart 14.30 uur door Mia Wittop Koning die op haar geheel eigen wijze het ‘keramische stokje’ doorgeeft. 

Hoezo ... Frame.de.galerie?

‘Frame’ verwijst naar de omlijsting van een kunstwerk. Tot zover is alles normaal. Maar eigenlijk zijn we geen ‘gewone’ galerie. We zijn anders, vreemd … Vandaar ook de naam, met een knipoog. We zijn geen galerie met als hoofddoelstelling winst maken. 
Frame.de.galerie wil vooral jonge, beginnende kunstenaars op weg helpen, ze een podium bieden om hun artistieke ideeën vorm te geven, en om hun werk en zichzelf te presenteren aan een groter publiek. 

Je vindt Frame.de.galerie in Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104 in Amersfoort. In dit mooie gebouw organiseert Frame.de.galerie iedere 6 tot 8 weken een nieuwe expositie. Dat doen we met exposanten die óf startende kunstenaars zijn, óf nog niet heel bekend zijn in Amersfoort óf speciale exposities maken, de zogenaamde vreemde eenden in de bijt. Maar wel hoogstaande kunst en een echte aanvulling op het kunstaanbod. En wat dan weer helemaal niet vreemd is, bij elke opening is er gratis koffie, thee en frame.de.taartjes!

Openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Naast exposities organiseert Frame.de.galerie ook speciale evenementen. Met dezelfde doelstelling: beginnende kunstenaars een podium geven en helpen bij hun ondernemerschap.

------------------

Boek Ode aan het leven

Het beviel goed, het vreemd gaan. Dat had natuurlijk alles te maken met het mooie werk van Heleen van Tilburg en de prachtige locatie, De Zwaan in Amersfoort. Mocht je het gemist hebben en toch graag de kunstwerken - en de mooie teksten - willen zien en lezen, dat kan! Het boek Ode aan het leven is voor € 15,- (exclusief verzendkosten ad € 4,95) te bestellen door een mail te sturen aan frame.de.galerie@gmail.com

Verwacht

Evenementen

High T3, ook in 2024

We gaan dit jaar High T3 heel anders doen. We krijgen een uitgeklede - of juist heel erg aangeklede - versie. Twee voorstellingen, maar wel dubbel zo lang, of zelfs nog een beetje langer. 

Eén helemaal uitgebouwde van de try out versie van Absurd Heroes. Titel: Absurd Heroes 2.0. En de andere voorstelling is Verschrikkelijk gelukkig van theatergroep De reünie. 

Datum: zaterdag 20 april 2024 en natuurlijk zijn alle ‘T’s aanwezig, Theater, Tentoonstelling en (high) Tea!

Voor informatie over de voorstellingen en boekingsformulier klik hier.

------------------- 

Stay tuned

Zaterdag 1 juni opent de expositie Sonivius, een installatie van de jonge kunstenaars Pam Werlotte en Allard Hebbink, waarin zij een stem geven aan mensen die niet altijd (of zelfs, altijd niet) gehoord worden. Deze bijzondere installatie is voor het eerst te zien in Frame.de.galerie. Op de zaterdagen 1 & 7 en de zondagen 2 & 8 is deze expositie open voor publiek en zijn de kunstenaars aanwezig. Mis het niet!

Binnenkort meer informatie en beeldmateriaal.

Open Monumenten Dagen

Op 14 en 15 september 2024 doen de Stad van Cahen en Frame.de.galerie weer mee met de Open Monumentendagen. 

>> Meer informatie

------------------- 

Vreemde Gasten

5 en 6 oktober 2024 is Frame.de.galerie wederom de centrale locatie van Vreemde Gasten.

>> Kijk ook eens op de website van Vreemde Gasten

------------------

Frame.d by frame.de.galerie

beginbloemenHet nieuwe samenwerkingsverband tussen kunstenaars en Frame.de.galerie om kille, uitgestorven kantoorruimtes een beetje op te fleuren. Vazen gevuld met hoogwaardige kunstbloemen. Gewone vazen, aparte vazen, keramisch kunstwerk, glas, vilt of uw eigen vazen met boeketten in allerlei prijsklassen en kleurvarianten.

En wat het helemaal kunst(ig) maakt: ieder arrangement is uniek. Nú online te koop!

Lees - en kijk - verder!

------------------

Met dank aan onze sponsors:

logo DFF

logo wicked fruit

logo MHM